Leoš Roušavý
Sponzoři  
     
 

 

27.02.2012    Letos je na Mallorce teplo a sluníčko


Mallorka byla opravdu nádherná. Celých 10 dní svítilo sluníčko a teplota se pohybovala okolo 15-19°C. Při odjezdu na letiště navíc začalo pršet, takže co si více přát ?. Za 10 dní jsem najel 1200 kvalitních kilometrů, odplaval 17 km a v běhu odtrénoval poctivých 70 km. Nezapomněl jsem i na posilování.

Na Kanárských Ostrovech jsem se zaměřil na tempo a sílu. Počasí bylo jako vždy hodně teplé, v některých dnech až 35°C. V tyto dny jsem raději volil vytrvalost, protože v takovém vyprahlém teple se už moc dobře trénovat nedá. Jinak každý den plavání a na kole hodně síly - tady to ani jinak nejde. V běhu jsem se zaměřil též na udržení tempa a síly.

S letošním soustředěním v teple jsem maximálně spokojen. Teď už jen vše naladit na sezonu a užívat si ji. Mám velkou radost, že se mi i na Kanárských Ostrovech povedlo odtrénovat stejné hodiny jako na Mallorce. A to jsou Kanáry o hodně těžší.

Pro letošek mám v plánu 9 kvadriatlonů jak ME, MS tak i Světové poháry. Obhajoba je vždy těžká, ale já se téhle výzvy nebojím a těším se do Sedlčan na domácí šampionát. Navíc chci vrátit do HK titul Mistra Evropy z Anglie po loňském druhém místě. Nezůstanu jen u kvadriatlonů, budu závodit i v Českém poháru v terénním triatlonu a odjedu si i nějaké závody na horském kole. To ale bude spíše jen na zpestření a udržení mé výkonnost.

Byl jsem také na vyhlášení sportovce HK, kde jsem se umístil v Top desítce sportovců na pěkném 6. místě. V Praze na vyhlášení triatlonisty roku jsem moji kategorii kvadriatlon vyhrál a na vyhlášení Královehradeckého kraje jsem se umístil na skvělém 4. místě.

Letošní terénní triatlon v Hradci Králové, který již patří neodmyslitelně k závodům Xterry budu v této sezoně pořádat já. Již tradičně se bude konat na Biřičce dne 18. srpna. Tímto Vás srdečně zvu na hezký závod, který si zajisté všichni užijete.


S pozdravem Leoš


Zpět na Úvodní stránku.

 

 
     
2007 Leoš Roušavý – Všechna práva vyhrazena