Leoš Roušavý
Sponzoři  
     
 

 

04.06.2012    V Německu se mi daří


Druhým podnikem světového poháru byl Německý Steinberg. Nezávodím zde poprvé, a tak jsem věděl, kudy vede cyklistický okruh a ostatní disciplíny. Znalost a neměnnost místní tratě je dobrá hlavně na naplánování výživy. Vím, kde jsou stoupání a kde občerstvovací stanice.

V Německu jsou pro mne navíc ideální po sobě jdoucí disciplíny. Při plavání mně první maličko uplavou. Potom je kolo, kde si dobrou cyklistikou špici dojedu. Následuje kajak, kde si nenechám první závodníky trochu ujet, běh je už na jistotu, protože vím, že je zde jen pár lepších běžců než já. Letos tomu nebylo jinak. Vše jsem si pohlídal, dobře jsem si rozvrhl síly a nic nenechal náhodě.

Po plavání jsem měl na prvního ztrátu 1 minutu, což na 1500m není tak hrozné. Na kole, v mé silné disciplíně, jsem si dojel prvního závodníka a společně jsem s ním dokončil 40-ti km cyklistickou část. Letos mi to na kajaku jezdí. Po celou osmikilometrovou trať jsem dokázal držet krok se závodníky, kteří mi vždy ujížděli. Do závěrečného desetikilometrového běhu jsem vybíhal současně s německým závodníkem, ale asi po 1. km jsem mu utekl a na jistotu jsem si doběhl po 39 minutích do cíle pro první místo s konečným časem 2:47.

Celkově jsem s výkonem spokojený, ale co mne opravdu hřeje u srdce je to, když přijíždím na místo konání závodu a organizátoři a závodníci mě zdraví. Je to sice maličko tlak, ale už mám za sebou hodně závodů, že si to hezky užívám. Pro udržení výkonnosti si tuto sobotu zajedu do Lázní Bělohrad na terénní triatlon. Zde si příjemně potrénuji a budu užívat atmosféru Xterry.

Dalším podnikem světového poháru bude Týn nad Vltavou, na který se moc těším.


S pozdravem Leoš


Zpět na Úvodní stránku.

 

 
     
2007 Leoš Roušavý – Všechna práva vyhrazena