Leoš Roušavý
Sponzoři  
     
 

 

12.08.2012    Konečně


Po příjezdu do meky kvadriatlonu Sedlčan jsem si říkal, když né letos tak snad už nikdy. Mám hodně a poctivě natrénováno a i tak jsem se na místních tratích při projetí necítil nejlépe. Z předchozích ročníků už jsem věděl, kde to bolí, kde to moc nejede. Ale i tak jsem nezanevřel na místní hospůdku, kde za ty roky jsem s panem vrchním na velmi přátelské vlně. K večeři těstoviny a jedno zdravotní pivo na dobré spaní.

Ráno proběhly standardní přípravy a v 11:30 jsem se vrhl i s ostatními závodníky do přehrady. Plavání mi letos jde tak jsem vylézal v první skupině a i na kajaku jsem dokázal jet slušné tempo, z kterého jsem měl i já sám radost. Po kajaku jsem nasedal na kolo na pěkném šestém místě a s respektem k místním, profilově náročným cyklistickým tratím, jsem začal stahovat závodníky před sebou.

Zvolil jsem maličko odlišnou taktiku a hned od začátku jsem to,, nenapálil“ a spíš se rozjel. I tak jsem se na konci kola propracoval na pěkné 4.místo, se ztrátou cca 3minuty na druhého závodníka. Věděl jsem, že mám teď 14dní od závodů volno, tak jsem do běhu dal vše. Asi na 4km jsem se dostal na 3.místo a pokusil jsem se doběhnout dalšího závodníka. To se mi asi na 8km povedlo, ale byl to boj. Byl jsem značně vyčerpaný, nohy byly unavené a bolavé, ale i tak jsem se snažil hned závodníka předběhnout a utéci mu. Nebylo to tak jednoduché jak se zdálo, závodník to vytušil a držel se mnou krok. Už jsem toho měl opravdu dost, ale v jednom menším výběhu jsem za to vzal a udělal si menší náskok, který byl rozhodující. Náskok se mě podařil udržet a postupně jsem ho i navyšoval.

Do cíle jsem si doběhl pro luxusní druhé místo na tratích, které byly pro mě hodně zakleté. O to si výsledku cením, že to bylo na domácích tratích. První byl můj kamarád a mistr nad mistry Mirek Podborský, na toho jsem letos neměl.

Teď mám závod jako pořadatel http://www.xterrahradec.cz/ na který vás srdečně zvu. Potom 14-ti denní příprava a poslední závod v Německu a mám pro letošek od kvadriatlonu odzávoděno.


S pozdravem Leoš


Zpět na Úvodní stránku.

 

 
     
2007 Leoš Roušavý – Všechna práva vyhrazena