Leoš Roušavý
Sponzoři  
     
 

 

03.09.2012    Mám titul Mistra světa!


Na posledním závodě v letošní sezoně se mi povedl výsledek, o kterém jsem tolik snil a po čem jsem tolik toužil. Po Sedlčanech jsem si věřil a na závod do Německa jsem se opravdu těšil. Tratě zde znám a vím na co si dát pozor a kde se asi bude rozhodovat závod. Na startu se sešla slušná konkurence i závodník z Nového Zélandu!

Standardní příprava, už za ty roky naučená, mi v ničem nedělá problém. I mediálně jsem vše zvládnul a na start posledního závodu jsem se opravdu těšil. Po plavání jsem se pohyboval okolo 9. místa. V Německu je po plavání kolo, což je pro mne ta nejlepší kombinace. Na docela zvlněné trati kde hodně foukalo jsem se k první skupině závodníků dostal asi na 15 km. Při jednom sjezdu jsem předjížděl rozhodčího z pravé strany, asi v 70km/h. Byl jsem maličko napomenut, že se tohle nedělá ale i pochválen, jak mi to ,,letí“. Posledních 10 km na kole bylo opravdu náročných. Se čtyřmi závodníky jsme se přetahovali o každý metr. Samé nástupy a nutné bylo si i hlídat rozestupy abychom od rozhodčího nedostali žlutou kartu. V této skupině byl i můj soupeř, kterého jsem si hlídal a věděl jsem, že je dobrý kajakář a že si musím pošetřit síly na poslední dvě disciplíny. Na kajaku se čtyřčlenná skupina asi po 1km rozpadla a já se přetahoval o první místo s německým závodníkem. V posledním okruhu začalo slušně foukat a na vodě to bylo hodně těžké. Hlídat si balanc bylo dost náročné. Vše jsem zvládnul a na běh jsem vybíhal zhruba se ztrátou 15 metrů. Běh, to je moje a zhruba po půl kilometru jsem se ujal vedení a jen jsem si hlídal závodníky za sebou, abych o první místo nepřišel. Do cíle jsem si doběhl pro můj životní výsledek 1.místo na Mistrovství světa!! Po závodě jsem si to maximálně užíval. Na vyhlášení když hrála česká hymna, tak jsem vzpomínal na veškerou tu dřinu, ale byly to vzpomínky štěstí.

Letos to byla náročná sezona, kdy se mi povedlo udržet výkonnost od května až do září. S výsledky a tréninkem jsem maximálně spokojený. Teď už mě čeká jen odpočinek. Trénovat budu jen když se mně bude chtít. Spíš budu trávit čas s kamarády, které jsem v sezóně zanedbával a budu si hezky užívat konec mé sezony.


S pozdravem Leoš


Zpět na Úvodní stránku.

 

 
     
2007 Leoš Roušavý – Všechna práva vyhrazena