Leoš Roušavý
Sponzoři  
     
 

 

08.03.2013    Mallorka je za mnou


Na letošní první soustředění v teple jsem se těšil. Znám to zde a tak jsem mohl najíždět kilometry bez hledání v mapě. Vše probíhalo v pořádku, bez defektu a jiných komplikací. Mallorka je vyhlášený cyklistický ráj kde není problém jet i v šedesáti členné skupině.

Den mi začínal plaváním nebo posilováním. Po snídani jsem si na chvilku odpočinul a na kole jsem trávil zhruba 4 - 5 hodin denně. Po odpolední svačině následoval běh. Ten byl zaměřen na vytrvalost. Tréninky byly okolo 1:30. Denní zátěž tedy byla okolo 6:30 až 7 hodin. S jídlem jsem byl spokojený, měl jsem na výběr z pestré stravy. Na snídani jsem měl převážně vločky, vajíčka a pečivo. Večer hlavně těstoviny, rýži a bílé maso. Při takové zátěži, i když na nízkých tepech se nesmí podcenit regenerace. Celkově jsem se soustředěním spokojený. Za 9 tréninkových dní jsem odtrénoval 50 hodin.

Tento článek píši v letadle při návratu ze soustředění. V ČR si odpočinu, vyperu cyklo oblečení, zařídím pár věcí a hned v pondělí večer odlétám na druhé soustředění na Kanárské Ostrovy. Zde už se budu zaměřovat na silové tréninky a trochu i rychlost. Počítám, že i teplota bude o trošku vyšší než na Mallorce. Mallorka v tomto období má příjemných 18°C ale na Kanárských Ostrovech bude podstatně tepleji, okolo 25-30°C.


S pozdravem Leoš


Zpět na Úvodní stránku.

 

 
     
2007 Leoš Roušavý – Všechna práva vyhrazena