Leoš Roušavý
Sponzoři  
     
 

 

08.03.2013    Náročné soustředění na Kanárských Ostrovech je úspěšně za mnou


Ihned po příletu mi bylo jasné, že to bude letos opravdu náročné. Nejen na profil, ale hlavně na klima. Každý den bylo okolo 30°C. Vedro bylo hodně náročné a ubíjející, pitný režim se nesměl podceňovat. Vše jsem podle plánu odtrénovat a splnil tak vše na 100%. Hodně převládala cyklistika denně okolo 3-5h. Běh byl hlavně vytrvalostní, ale už jsem zapojil i silové tréninky. Plavecké tréninky byly denně.

Celé soustředění, které trvalo 18dní z toho 3 dny volna, převedu do čísel. Celkově odtrénovaných 70 hodin, 1.400 kilometrů najeto a celkem na stoupáno 18km! Odběháno 100 km. Během celého soustředění jsem na kole a běhu spálil 70.000 kalorii, tak je Vám asi jasné, že mi snídaně a večeře velmi chutnala ? Po soustředění se musím aklimatizovat na místní teploty, abych neomarodil. Rozdíl teplot je velký skoro 35°C ! Teď mě čeká týdenní odpočinek a poté mně začne příprava na sezonu.

Kalendář závodů už vím, tak podle něho naplánuji přípravu. První Světový pohár se bude konat na konci května v Anglii. Letos budu závodit v Německu, Maďarsku, Anglii, Slovensku, Polsku a také u nás v České republice. O tom jak se mi bude dařit Vás budu informovat.

Mám za sebou i vyhlášení Sportovce roku a Sportovce královehradeckého kraje, kde jsem se umístil v první top desítce.


S pozdravem Leoš


Zpět na Úvodní stránku.

 

 
     
2007 Leoš Roušavý – Všechna práva vyhrazena