Leoš Roušavý
Sponzoři  
     
 

 

12.05.2014    Ibiza - 3. místo


Mám před sebou dlouhou sezonu a tak jsem šel do závodu z plného tréninku. Tento závod je pro mne spíš takový přípravný a rozjezdový. Avšak tento rok Ibiza povýšila na Mistrovství Evropy a tak se tu sjela silná konkurence. Jako každý rok tu bylo vedro, letos se přidaly i velké vlny a klasický pořadatelský zmatek před závodem.

Plavecká část, která měla dva okruhy mi nedělala problém. Před startem jsem se jen dozvěděl, že jsou v našem plaveckém okruhu medúzy. Nemám s nimi žádnou zkušenost a tak jsem se bez problému vrhl do závodu. Po plavání jsem byl na 5. místě. Na kajaku se jelo hodně do moře a v jednou místě byly asi 3metrové vlny, které prověřili všechny závodníky. Viděl jsem, že se asi 5 lodí převrátilo a tak jsem se neustále soustředil na jízdu. Vše proběhlo v pohodě a tak jsem se těšil na kolo. Při vylézání z kajaku jsem dostal do obou stehen křeče, byl jsem v kajaku tak zapřený, abych se nekoupal, že bylo jasné, že křeče přijdou. Nedalo se nic dělat, dostal jsem se ke kolu a už jsem se prokousával do předních pozic. Velký vítr, vedro, lehká únava a hlavně stehna k nepoužití, tak to prostě nejelo. Sice jsem měl 2 nejlepší čas, ale ke špici závodu to dnes nešlo. Běh, to jsem věděl, že přede mnou je hodně velká ztráta a za mnou je ,,bezpečno“. V klidu jsem si 10km zaběhl za 39min a do cíle si doběh pro 3. místo.

Po závodě jsem se dozvěděl, že 4 závodníci vzdali na požahání od medúz a já jsem měl od čtvrtka bolest zubu, který mě také omezil v mém výkonu, i z těchto důvodů jsem s výsledkem spokojený.

Teď vše směřuji na MS do Anglie, které se pojede 24. 5. Musím teď odpočívat, po vytržení zubu se nedá trénovat ale jak to půjde tak se 100% vrhnu na trénink a připravím se podle nejlepších metod co mám vyzkoušené


S pozdravem Leoš


Zpět na Úvodní stránku.

 

 
     
2007 Leoš Roušavý – Všechna práva vyhrazena