Leoš Roušavý
Sponzoři  
     
 

 

21.07.2011    Světový pohár - Týn nad Vltavou


Po roce jsem opět zavítal do Týna nad Vltavou. Po několikatýdenní kvadriatlonové pauze jsem se na závod těšil, a ke všemu to byl můj první letošní start na domácí trati. V přípravném období jsem proto tomuto závodu věnoval velkou pozornost a snažil jsem se na něj maximálně připravit. Hodně jsem se v trénincích zaměřil na silniční kolo, které poslední dobou malinko zanedbávám. Více jsem trénoval na horském kole. Plavání mi poslední dobou docela jde a cítím, tak jako na kajaku, zlepšení.

Po startu jsem se pohyboval okolo 5.místa, ale první závodník nebyl tak daleko. Malinko jsem ,,přitlačil na pilu“ a během 200m ho doplaval a plaval mu v nohách. Tím jsem si udržel prvního závodníka, plaval na jistotu a šetřil síly na kajak a zbytek závodu. Kajak mám poslední dobou lepší a tolik neztrácím. Hodně jsem trénoval a posilovna mne posunula. Jel jsem si své tempo a povedlo se mi vylézat z kajaku s náskokem jedné minuty. Na kole jsem věděl, že moc přemožitelů nemám, ale i tak jsem měl respekt ze závodníků z Nového Zélandu, Francie a dalších zemí. Na kole jsem si ale náskok udržel a do depa přijel s náskokem necelých dvou minut.

S celkovým 3. nejlepším časem v běžecké části jsem si na pohodu běžel pro první místo ve světovém poháru. I přes velké teplo se mi závodilo dobře. Na kole jsem stále cítil v náznacích dlouhý triatlon, avšak už jsem dobře zregeneroval a závod jsem si hezky užil. Jediné, co jsem malinko podcenil, byl ranní budíček. Na závod přijel asi hodinu před startem, ředitel závodu mně ale vše odpustil, a tak jsem se mohl i v časové tísni připravit na start.

Teď budu opět pilně trénovat a připravovat se na MS v Sedlčanech. Jako úřadující Mistr Evropy mne čeká v Praze tisková konference a potom hurá do Sedlčan.


S pozdravem Leoš


Zpět na Úvodní stránku.

 

 
     
2007 Leoš Roušavý – Všechna práva vyhrazena